BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


TRAVEL EXPO ANKARA’DA REKOR DENEMESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek ilginç bir denemeyi göreceğiz. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği yeni fuar alanı bitirildiğinde, yaklaşık 400 kg. olan bugünkü baklavayı 800 kiloya taşımanız lazım.” 

Bakan Numan Kurtulmuş: “Sanat değerinde büyük bir birikime sahip Türkiye’de binlerce yıllık bir mutfak birikimimiz var. Bunun dünya turizmine kazandırılarak, önemli bir ilgi alanı haline gelmesini temin etmeliyiz.”   

Bakan Kurtulmuş: “Ankara’nın turizmde çok daha yukarıya çıkması, çok daha güçlü bir il olması gerekmektedir. Bunun için de gastronomi önemli bir imkân.”


Ankara’nın önemli turizm buluşmalarından Travel EXPO 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi bir dünya rekoru denemesine ev sahipliği yaptı.

Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek rekor deneme için 18 baklava ustası dünyanın en büyük baklavasını yaptı.

Ankara ATO Congresium’da düzenlenen Travel EXPO Turizm Fuarı Bakan Numan Kurtulmuş, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dev baklavayı Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek ilginç bir deneme olarak nitelendiren Bakan Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın Ankara’da yeni ve büyük bir fuar alanının yapılacağına ilişkin konuşmasına atıfta bulunarak, “Belediye Başkanımızın da ifade ettiği yeni fuar alanı bitirildiğinde, yaklaşık 400 kg. olan bugünkü baklavayı 800 kiloya taşımanız lazım.” dedi.  
   
Gastronominin aslında yemek sanatı olarak ifade edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin binlerce yıllık bir mutfak birikiminin sanat değeri taşıdığını söyledi. Türk yemek sanatının dünya turizmine kazındırılması gerektiğine işaret eden Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin sahip olduğu bütün zenginlikleri dünya turizminin dikkatine sunmak için gayretle çalıştıklarını dile getirdi.
Travel EXPO Ankara’da 2018 Troya Yılı dolayısıyla bir stand kurulduğuna da dikkati çeken Bakan Numan Kurtulmuş, Troya mutfak kültürünün tanıtılmasına ayrıca önem verdiklerini ifade etti.    
   
Ankara’nın gelişen turizm pastasından henüz yeterince pay alamadığını hatırlatan Bakan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:  

“Ankara’nın turizmde çok daha yukarıya çıkması, çok daha güçlü bir il olması gerekmektedir. Bunun için de gastronomi önemli bir imkân. Burada bu imkânın kapılarını önce Ankaralılara, sonra Türkiye’ye ve de bütün dünyaya tanıtmak üzere bu sanatımızın kapılarını açıyoruz.”       

Rekor Denemesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gazi Üniversitesi ile Turizm Akademisyenleri Derneğinin (TUADER) desteği, Ankara Valiliğinin himayesi ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve MADO tarafından hazırlanan dev baklava için 18 baklava ustası çalıştı.

Özel vinçlerle fuar alanına kurulan dev fırında pişirilen baklava yine vinç yardımıyla tartıldı. 7 metre uzunluğunda, 2.5 metre genişliğindeki baklava tartıda 513 kilogram geldi. Bin 200 dilimlik dev baklava doğal malzemelerle yapıldı.  

Ankara’da 25 Mart’a kadar sürecek Travel EXPO 3. Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında Gastronomi Kongresi ve panelleri ile bir de 7 Bölge 14 Lezzet Tadım Etkinliği gerçekleştirilecek.     

(22.03.2018)
  • B (1).jpeg
  • B (10).jpeg
  • B (11).jpeg
  • B (12).jpeg
  • B (13).jpeg
  • B (14).jpeg
  • B (15).jpeg
  • B (16).jpeg
  • B (17).jpeg
  • B (18).jpeg
  • B (19).jpeg
  • B (2).jpeg
  • B (20).jpeg
  • B (21).jpeg
  • B (22).jpeg
  • B (23).jpeg
  • B (24).jpeg
  • B (3).jpeg
  • B (4).jpeg
  • B (5).jpeg
  • B (6).jpeg
  • B (7).jpeg
  • B (8).jpeg
  • B (9).jpeg