KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2009 Yılında Katılacağımız Kitap Fuarları

2009 Yılında Katılacağımız Kitap Fuarları

Kültürlerini evrensel boyutlara taşımak isteyen ülkeler, konusu yayıncılık ve kitap olan ve dünyanın bir çok ülkesinde düzenlenen sergi ve fuarlara misyon ve vizyon eksenli bir seçme yaparak katılmaktadırlar. Bakanlığımız da, zengin bir tarih ve kültüre sahip olan ülkemiz adına bu fuarlara katılmakta, edebi, kültürel ve sanatsal zenginliklerin en önemli aktarım araçları arasında yer alan kitaplar ve diğer yayın materyalleri aracılığıyla ülkemizi ve yayıncılığımızı tanıtmaktadır.

Dünya yayıncılarını buluşturan uluslararası kitap fuarlarına katılım, ülkemizin kültür, sanat, turizm  ve edebiyatının evrensel değerler içinde yerini almasına ve Türk yayıncılığının bulunduğu ileri aşamanın uluslararası bir platformda tanıtılmasına imkan sağlamaktadır.

Uluslararası kitap fuarlarına katılımın profesyonel ve özgün tanıtım anlayışına dayandırılması çalışmaları 2004 yılında yapılandırılmış ve ilgili meslek kuruluşları ve telif ajansları ile yapılan işbirliği sayesinde ülkemizin tanıtımında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Katılacağımız kitap fuarları belirlenirken de daha önceden gerçekleştirdikleri misyonlar, katılımcıların memnuniyetleri, katılımcı sayıları, kültürel dışa açılım ve etkileşim dikkate alınmaktadır.

Ülkemizin kültür, dil, edebiyat, sanat, turizm vb. yönleriyle tanıtımına katkıda bulunmak, uluslararası kuruluşlarla kültürel ilişkilerimizi geliştirmek, yayıncılık alanında son gelişmeleri izlemek ve TEDA Projesini tanıtmak amacıyla 2009 yılında uluslararası düzeyde düzenlenecek olan aşağıdaki kitap fuarlarına katılım sağlanacaktır. 

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

2009 ULUSLARARASI KİTAP FUARLARI PROGRAMI*

1.Kahire Uluslar arası Kitap Fuarı        

     

MISIR

21 Ocak-2 Şubat

2.Paris Kitap Fuarı

 

FRANSA

13-18 Mart

3.Cenevre Kitap Fuarı (Konuk Ülke Türkiye)

 

İSVİÇRE

22-26 Nisan

4.Tahran Kitap Fuarı       

 

İRAN

07-17 Mayıs

5.Pekin Kitap Fuarı

 

ÇİN

03-07 Eylül

6.Moskova Kitap Fuarı

 

RUSYA

03-08 Eylül

7.Frankfurt Kitap Fuarı

 

ALMANYA

14-18 Ekim

* 27 Şubat 2009 tarihi itibarıyla