KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2008 Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Tanıtım Programı

Davetiyeyi indirmek için tıklayınız.

 

BİR DEĞİŞİMİN ÖYKÜSÜ:2

 

“Bir Değişimin Öyküsü:2 Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları 2008” kitap tanıtımı kapsamında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce düzenlenecek olan  program, 01 Nisan 2009  tarihinde saat 13.00’te Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal TOPTAN ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’ın katılımlarıyla Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirilecektir.

2008 yılında Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu olan ülkemiz “Bütün Renkleriyle Türkiye” konseptiyle bir kültürel tanıtım programı uygulamıştır. Fuar kapsamında 14-19 Ekim 2008 tarihlerinde düzenlenen “Books on Turkey/Türkiye Üzerine Kitaplar” sergisi pek çok ülkeden gelen kitap severin beğenisine sunulmuştur. Bu sergide 40’a yakın ülkeden Türkiye ile ilgili yayınlar ve Türkçeden bu ülke  dillerine çevrilmiş kitaplar yer almıştır.

Türkiye’ye getirilen kitaplar Ankara’daki serginin ardından İstanbul’daki Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde sergilenecek ve kütüphane koleksiyonuna kazandırılacaktır.

Açılacak olan diğer bir sergimiz ise, TEDA eserleri sergisidir. Bilindiği üzere, Türk edebiyatının evrensel yolculuğu olarak nitelendirebileceğimiz Türkiye’nin çeviri destek projesi “TEDA”, Türk kültür, sanat ve edebiyatının klasik ve çağdaş eserlerinin ilgili ülkelerin tanınmış yayınevlerince Türkçe dışındaki dillere çevrilmesi, o dilin konuşulduğu ülke veya ülkelerde yayımlanması, tanıtılması ve pazarlanması esasına dayalı bir çeviri, yayım ve tanıtım destek projesidir. Proje kapsamında 2005 yılından 2008 yılı III. Dönem sonuna kadar, 47 ülke ve 37 farklı dilde toplam 498 esere destek verilmiştir.

Ayrıca 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkçe ve İngilizce dillerinde toplam 21 çeşit kitap yayınlanmıştır. 

Ülkemizin onur konuğu olarak katıldığı  2008 yılı Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nda yer alan “Books on Turkey/Türkiye Üzerine Kitaplar” sergisi, TEDA kitapları sergisi ve 2008 yılı kitapları sergisinin Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal TOPTAN ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY tarafından yapılacaktır.  “Bir Değişimin Öyküsü:2 Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları 2008” sunumu ve açılış konuşmalarının ardından 45.Kütüphane Haftası Etkinliği çerçevesinde “Osmanlı’dan Günümüze Türk Dergiciliği”  paneli düzenlenecektir.